Flexleasing. Til dig der vil have en luksus bil, med mindst mulig tab.

Hvad er flexleasing

Flexleasing adskiller sig fra privat-leasing, som typisk udbydes hos mærke-forhandlere eller større firmaer, der som oftest leaser små nye biler ud til en lav månedlig ydelse og en symbolsk 1. gangsydelse. I privatleasing afleverer man som regel bilen retur til forhandler efter endt leasing.

Flexleasing er til dig, der har overskud i økonomien og gerne vil have en veludstyret større brugt bil, som har haft en høj nypris og stadig en relativ høj handelspris.

Om du skal have bilen i ét år eller flere betyder ikke det store i flexleasing. Normalt løber en flexleasing-kontrakt fra 6 til 36 måneder.

En af de store forskelle mellem flexleasing og privatleasing er, at udvalget af biler er langt større, hvorimod privatleasing ofte er begrænset af lagervarer eller helt bestemte modeller med bestemt udstyr. Ved privatleasing er du også underlagt et bestemt km-tal pr. år og du hæfter for at bilen ikke får skader og eller er beskidt ved aflevering. Din flexleasing bil bestemmer du helt selv over i perioden. Når din flexleasing periode udløber, skal du nemlig indfri restværdien af bilen samt anvise en køber til bilen. Du kan også vælge at forlænge din leasingperiode. Disse to elementer i flexleasing er der flere måder at gøre på. Det har vi nogle eksempler på under punktet "Når din leasing ophører".

Din økonomi:

Du skal gerne kunne overskue din økonomi ét eller flere år frem i tiden. Det skal du kunne fordi, du skal kunne indestå for en restværdi af bilen efter endt leasing.

Fordelen i flexleasing er økonomien. I langt de fleste tilfælde kan du være billigere kørende i den perfekte bil for dig, end bankernes finansiering. Det er nemlig kun bilens pris uden afgift, der finansieres, og ikke en bil med fuld dansk afgift. Den økonomiske risiko for leasingselskabet og for dig er langt lavere, da leasingselskabet ikke betaler fuld registreringsafgift til SKAT, men derimod en periodisk afgift for at have danske nummerplader på bilen i et aftalt antal måneder. Samtidig er 1. gangsydelsen maks. 28% af bilens pris uden afgift. Man kan derfor relativt billigt komme ud at køre.

Når din leasing ophører:

Der er flere muligheder her. Men uanset hvad, så skal restværdien af bilen betales til leasingfirmaet, medmindre kontrakten forlænges yderligere.

Restværdien er bilens beregnede pris uden afgift efter endt leasing. Den skal betales til leasingfirmaet uanset om bilen har den forventede restværdi eller ej. Derfor anbefaler vi dels, at man skal kunne overskue sin økonomi et år ud i fremtiden. Derudover skal man kunne sælge sin bil efter endt leasing.

Der er som regel ikke nogen krav fra leasingfirmaet om bilens stand. Det eneste, de interesserer sig for, er restværdien. Derfor er buler og skrammer ikke noget, du får en ekstra regning for. Du kan blot risikere at få en lavere pris for bilen efter endt leasing.

Du kan dog sagtens sælge bilen til en højere pris end restværdien og dermed beholde "overskuddet" selv. Dermed har du haft en glimrende flexleasing periode.

Skulle bilen mod forventning ikke kunne indbringe hele restværdien, så skal du selv have ekstra penge op af lommen og din flexleasing bliver dermed lidt dyrere end beregnet.

Hvem kan jeg sælge bilen til?

I princippet kan du sælge den til alle med et CVR nummer. Undtagen dig selv. Det er lovmæssigt bestemt, at man ikke kan købe sin leasingbil efter endt leasing.

Som tidligere beskrevet, kan man i langt de fleste tilfælde forlænge sin kontrakt eller indgå en ny på samme bil, hvis man er blevet glad for den eller stadig har behov for den. I de fleste tilfælde kan det ofte betale sig at indgå en ny kontrakt, hvis man vil beholde bilen, da bilens værdi er blevet nedskrevet og afgiften derved falder.

Du kan sælge bilen på en bilauktion, til en forhandler, et værksted eller til en anden virksomhed.

Du kan vælge at sælge bilen uden afgift, og dermed kan du ramme meget bredt, da der er mulighed for andre for, at indgå en leasing aftale på din brugte bil.

Alternativt er det muligt at sælge den i udlandet og slippe for bøvlet med eksport og tab af registreringsafgift til staten.

Hvilke biltyper egner sig til flexleasing?

Som tidligere nævnt kan alle biler flex-leases. Det er dog ikke alle, hvor det giver økonomisk mening, da andre alternativer kan være bedre.

Som udgangspunkt anbefales det, at det er relativt dyrere biler med en høj afgift, der flex-leases. Disse biler vil have et højt værditab med fuld afgift og det vil være svært at sælge den uden at skulle lide et stort tab, hvis man gerne vil af med bilen 1-3 år efter at man har købt den og betalt den fulde registreringsafgift. Hvis den samme bil flex-leases, kan det være, at du kan sælge den uden andet tab end den afskrivning, der betales løbende.

Ring og hør nærmere tlf. 23 23 08 71